Az adathamisítás és táskalopás :)

A nevemet beírva a google-ba megjelenik egy igen érdekes, zavaros szöveg rólam. Ritka nevemnek köszönhetően már elég hamar ráakadhatunk erre a gyöngyszemre így gondoltam pár mondatban leírom, mi is ez a történet, hogyan kezdődött.

A történet ott kezdődik, hogy december 25-én karácsonykor kaptam egy számomra ismeretlen nőtől egy facebook üzenetet, melyben egy zavaros szöveg volt található, igazából értelmezni sem tudtam, hogy mit is akar, de állítása szerint elloptam a táskáját, melynek tartalmát egy idegen ország anyagába tettem. 🙂

Rákérdeztem, hogy ki vagy, honnan ismerjük egymást?   Válasz nem érkezett, letiltottam.

Vezetek egy családfakutatással foglalkozó facebook csoportot, amit 2012-ben alapítottam azzal a céllal, hogy amatőr kutatók segítsenek egymásnak. Jelenleg több, mint 3600 tagot számlál. Megnéztem, a zaklató nő tagja volt a csoportnak, ki is tiltottam. Felhívást tettem közzé, miszerint akit hasonló érne kérem jelezze. Kiderült, hogy már több személyt illetett hasonló vádakkal, mint engem, van akit már több éve. A csoportban valamilyen álnéven is bent volt a zaklató és látta a felhívásom (amiben az ő nevét természetesen nem említettem). Utána létrehozott kb 10 blogbejegyzést ugyan azzal a szöveggel, melyben zavaros mondatok között vádol engem.  No de hogy ez ne legyen elég facebookon azt is megírta rólam, hogy gyerekeket és szerveket lopok, csak, hogy lássuk milyen komoly az ügy… 🙂

Kiderült, hogy egy ismerősöm (egy nyugdíjas úr) egy szegedi könyvbemutatón találkozott a nővel, beszéltek családfáról és hogy én ezzel foglalkozom. Így keresett rám, így kerültem a látókörébe.

Felvettem a kapcsolatot Szögi László Úrral is, akire hivatkozik, hogy márpedig vele fog meggyűlni a bajom, mint Magyar Országos Levéltár vezetőjével. Szögi László úr közölte velem, hogy nem ismeri azt a személyt, aki rá hivatkozik és soha nem is volt Magyar Országos Levéltár vezetője. Valójában Szögi László Úr az ELTE tanára és ELTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója volt.

Mivel nem törölte a blogbejegyzéseket januárban feljelentést tettem a rendőrségen zaklatás, hitelrontás és becsületsértés címén. Sajnos a koronavírusnak köszönhetően a nyomozást szüneteltették, csak most indult újra az ügy. Feljelentésem óta 7 hónap telt el.

Én közben a google felületének jeleztem a dolgot, hogy legyenek szívesek törölni az említett oldalakat, a feljelentéshez már letöltöttem a tartalmukat, melyet a bíróságon fel tudok használni. Ezt többször is megtettem, de válaszra sem méltattak. Ez után levelet küldtem a Google magyarországi irodájába, ahonnan két nap múlva az ügyvédjük válaszolt, hogy egy másik felületen kell jelenteni, melynek hivatkozását megadta. Közölte, ha ez sem jár sikerrel, akkor írjak a kaliforniai központnak levelet. Természetesen angolul, egy magyar becsületsértési ügy miatt. Vicces. 🙂

Mivel nem tudni az ügy mikor lesz lezárva, tekintettel arra, hogy az elmúlt 7 hónapban semmilyen előrelépés nem történt így fontosnak tartottam ezt a dolgot tisztázni.

Hidvéghy Norbert

2020. július 7.